Lapuan Virkiä – EIK Damer 0-2 (0-0)

Essedamerna åkte till Lapua på söndagseftermiddagen och hämtade hem 3 poäng. Matchen spelades på något som närmast kan beskrivas som ett pääroland, planen var oklippt och full med gropar. Det som ändå irriterade mest var att planen bredvid var i toppen skick, men av nån anledning hade ingen målat upp linjer på den planen. Det dåliga underlaget till trots gick Essespelarna in för att hålla spelet efter marken.

Första halvlek började med en rejäl medvind för oss, medvinden till trots hade vi ändå otroligt svårt att skapa farliga chanser. Virkiä kom sällan över halva plan, men med med hela laget bakom bollen och en backlinje som nästan var i famnen på målvakten var det svårt för oss att hitta några ytor att spela in bollen i på den sista tredjedelan. Två farliga lägen lyckas vi dock få till stånd under första halvleken, i 25:e minuten har Ida kuoppala en frispark som går tätt utanför och några minuter senare frispelar Ida Corinne men även i detta läge går tyvärr bollen strax utanför.

I halvtid byter vi in Lina på topp, och halvleken hinner inte åldras mer än tre minuter innan hon föser in bollen på inlägg av Ida Kuoppala. Efter målet skapar vi ännu en mängd läge att göra 2-0 och stänga matchen, men när inte målen kommer så uppstår en viss nervositet i laget och mellan minut 65-80 har Virkiä en bra period där de med lite tur hade kunnat utjämna matchen, men Outi i Essemålet är ständigt ivägen och fredar vårt mål. Istället dör Virkiäs press ut och i den 85:3 minuten kan Ida rulla in 0-2 efter att ha rundat Virkiäs målvakt, målet föregås av ett mönsteranfall av Essedamerna, Coach e nöjd.

Esselaget förlänger alltså sin svit förlustfria svit, nästa lag som skall försöka sätta käppar i maskineriert är Kanu, matchen spelas på torsdag på Ytteresse plan kl 19:00, Välkomna dit!

Laget

Outi Barysheva, Johanna Eklund (68´Ida Kotka), Heidi Enqvist, Sandra Sandén, Elin Sandén, Hanna Viklund, Johanna Strömsholm, Ida Kuoppala, Jenny Le-Östman (68´Ann Svartsjö), Cecilia Barkar (46´Lina Back), Corinne Skrabb (77´Johanna Krook)

 

 

Stäng meny