Noll poäng i Rovaniemi

0 poäng, 1 gjorda mål och 6 insläppta mål var saldot efter damernas besök till Lappland i söndags. Det var ett segt lag som steg ur bussen efter en lång resa, kanske var detta orsaken till att RoPS kunde gå till ledningen redan i den andra spelminuten? Målet kom även denna gång på hörna när Emilia Härkönen kunde slå in ledningsmålet efter att bollen tagit på handen på en av RoPS spelarna, vilket domaren tyvärr inte såg. En kvart senare utökade Essi Jokelainen ledningen till 2-0 med ett skott strax under ribban. Efter den kallduschen kom vi bättre in i matchen och hittade våra positioner och kunde avvärja anfallen från de anstormande blåklädda lappskorna. Strax innan paus kom ett långt inlägg bakom vår backlinje som Pirita Väinämö lyckades få en vacker volleyträff på, ett vackert mål och 3-0 var siffrorna i paus.

Efter pausen flyttade vi upp vår backlinje och RoPS tvingades retirera. Vi fick tag i spelet och kunde skapa något framåt. Tjugo minuter in i andra halvlek var det måldags igen, denna gång var det Janette Sieppi som visade mest vilja i vårt straffområde 4-0 var ett faktum. Minuten efter sprang RoPS i genom och Väinämö kunde göra sitt andra mål och Julia Heino fastställde slutresultatet 6-1. Esses tröstemål gjordes av Anna Byggmästar.

Bra i Esse IK var Lina Back, Maria Westström och Anna Byggmästar som alla tre jobbade och slet under 90 minuter. Heidi Tallgren var tillbaka som högerback i Esse IK och med lite mera matchvana kommer hon att vara en viktig förstärkning. Felicia Mattbäck börjar också vara i matchform efter skada. Nu väntar ett upphåll med matcher fram till 20.7 när vi besöker I-JBK.

Esse IK: Kotka E, Kotka I (75 Antfolk), Westström, Tallgren, Sandström (69 Lassila E), Back, Sandén, Fellman, Öst (69 Lassila J), Byggmästar, Kjellman

Stäng meny