NoStars – Esse IK 0-1

Efter många om och men är division 4-säsongen äntligen i gång. Detta efter en minst sagt annorlunda vinter och vår, med både frivillig nedtrappning i seriesystemet och ofrivillig paus till följd av coronapandemin.
Att varje match är viktig är en sliten klyscha i fotbollssammanhang, men den här säsongen är den mer sann än någonsin. Det spelas nämligen bara en enkelserie i fyran (11 matcher per lag) och vill man hänga med i toppen är det viktigt att få en bra start.
Det fick vi också i premiären mot NoStars på Sandhagen i Karleby i torsdags. Vi hämtade hem tre poäng till Esse efter 0-1 (0-1).
Vi öppnade starkt och var det klart bättre laget den första halvtimmen. Målet kom från straffpunkten sedan André Forsén blivit fälld i boxen. Med Matts Pettersson på skadelistan föll straffuppdraget på Isac Nordman, och den stabila mittbacken klev fram och rullade hur behärskat som helst in säsongens första mål. Målet var också ”Ibbes” allra första i EIK-tröjan. Det första av många fler, hoppas vi.
Efter målet kom vårt spel av sig och i andra halvlek sjönk vi lite väl långt ner i banan. Inbytte Denis Snellman jobbade kopiöst på topp, men var ofta ganska ensam. NoStars kunde därför slå långboll efter långboll och hade några farliga hörnor och två målchanser. Den ena avvärjde målvakten John Enlund med en snygg fotparad och den andra nickade Ronnie Hattar undan.
Det var inte vackert alla stunder, men alla jobbade, rev och slet och vi förtjänade segern. Trist bara att Daniel Forsén av någon konstig anledning fick sitt andra gula kort i slutminuterna.
Ny match blir det redan på torsdag. Då kommer TUS till bollplanen i Ytteresse och vi hoppas på god uppslutning och stort publikstöd. Avspark klockan 19.00.

Startelvan: Enlund, Nymark, Hattar, Nordman, Engström, C Sundqvist, Nyblom, J Sundqvist, Enkvist, J Forsén, A Forsén.
Bänken: Snellman (46), D Forsén (46), Holm (73), Söderman, Granroth.

Stäng meny