ToU – EIK Damer 2-1

Marginalerna är inte på damlaget sida för tillfället, i söndags inkasserade laget säsongens tredje förlust, i en match som man hade alla möjligheter att vinna. Tyvärr är det mycket stolpe ut för tillfället men, när vi får svängt den trenden blir det målkalas att vänta.

Första halvlek började som det sett ut de flesta matcher denna säsong för damlaget, vi för spelet och skapar målchanser men målen lyser med sin frånvaro. Istället så infinner sig en oro när vi inte lyckas få in ledningsmålet, och till följd av detta lyckas motståndarna efter ett misslyckat uppspel från vår sida i 23:e minuten fösa in 1-0 målet. Efter målet lämnar vi lite och fundera vad som hände, och innan vi hunnit hämta oss så har motståndarna lyckats öka på ledningen till 2-0. 2-0 målet verkar som det skulle ge oss en större boost än motståndet, och vi vaknar igen och skapar en del möjligheter till reducering, men måste tyvärr gå till halvtidsvilan med ställningen 2-0.

I halvtid byts juniorerna Nicolina Enqvist och Amanda Vikström in, samt Johanna Eklund, för att ännu mera kunna utmana motståndarnas höga backlinje. Bytena är nära att ge resultat redan i den 48:e minuten när Nicolina Enqbävist är en hårsmån från att göra sitt första mål i damlaget, tyvärr lyckas motståndarnas målvakt just få fingertopparna på bollen och tippa över till hörna. Bollen trivs genomgående på motståndarnas planhalva i andra halvlek och lägena till en reducering haglar tätt. Tyvärr dröjer det ända till den 77:e minuten innan vi får hål på motståndarnas nolla, detta efter att Amanda Vikström hållt sig framme på en hörna och tagit till vara på en målvaktsretur. Hade målet kommit tio minuter tidigare är jag övertygad om att vi även lyckats få till stånd en kvittering, men tyvärr tog denna match slut aningen för tidigt för vår del.

Trots förlusten fanns det igen en gång mycket positivt att ta med sig från matchen. Vi skapar hela tiden lägen och hittar vi bara den rätta skärpan kommer även målen att börja komma. Inhoppen av Nicolina Enqvist och Amanda Vikström visar också på att damlaget går en ljus framtid till mötes när dessa två redan i så här tidig ålder kan prestera på denna nivå.

Laget: Matilda Henriksson, Andrea Bjonbäck, Ida Kotka (46′ Amanda Vikström) Sandra Sanden, Elin Sanden, Hanna Emet-Snellman, Johanna Strömsholm (71′ Hanna Viklund), Ida Kuoppala, Lina Back (46′ Nicolina Enqvist), Jenny Le-Östman (71′ Mia Fagerudd), Ann Svartsjö (46′ Johanna Eklund)

 

Stäng meny