TP-47 – EIK Damer 1-1 (1-0)

Föruttsättningarna inför bortamatchen i Torneå vara allt annat änn ljusa. I Esseägret saknades lagets två ledande målskyttar, Lina Back och Ida Kuoppala, när även Cecilia Barkar, som öst in mål med andra laget, tvingades att lämna återbud p.g.a en rejäl förkylning började uppförsbacken kännas oöverkomligt hög. Som så ofta tidigare så höjde sig alla spelare en nivå extra när det som mest behövdes och laget lyckades inkassera en viktig bortapoäng i kampen om andra placeringen i tabellen. Nämnas bör att innan detta hade TP-47 endast tappat en poäng på hela säsongen på hemmaplan.

Matchen började aningen knaggligt för de blåa, Torneå spelarna låg bra i sina positioner och trots att vi ofta tilläts rulla på så var det oftast på planens 1:a och 2:a tredjedel. När sen TP-47 lyckades bryta våra passningar, resulterade det oftast i blixtsnabba kontringar. Överlag så hade Essedamerna mycket svårt med Torneålagets spelstil, varje gång motståndarna ens kände sig lite pressade så slog de en längre boll för att bryta vår press, och på så vis gav de oss aldrig möjligheten att bryta nån boll högt upp i plan. Fastän vi inte kändes speciellt farliga i första halvlek, så gjorde inte TP-47 det heller, och därför kom 1-0 målet som en riktig kalldusch. TP-47 fick en hörna som vi inte lyckades rensa bort ordentligt och istället hamnade bollen i fötterna på Esther Edem som retligt rullade in bollen under en utrusande Outi.

Till andra halvlek så gick vi över på en trebackslinje delvis för att få fast motståndarnas yttrar högre upp i plan, men även för att bättre kunna reagera på motståndarans längre bollar. första 10 min av halvleken ändes det som ett dumt beslut, när vi hade svårt att hitta våra positioner, men vart efter halvleken led så börjafde vi dominera händelserna mer och mer. Det tog dock ända till den 76:e minuten innan vi lyckades utjämna matchen, Ann löpte in i en yta mellan motståndarnas mittbackar och drog på ett avslut som ställde motståndarmålvakten efter att bollen touchat en Torneåspelare. EIK fortsatte att ösa på framåt efter målet och känsklan var att om matchen hade varit 10 min längre så hade Esse IK gått segrande ur bataljen för det var ett trött TP-47 som skakade hand med Essespelarna efter matchen.

Laget

Outi Barysheva, Johanna Eklund (46´Maarit Haapala), Heidi Enqvist, Sandra Sandén, Elin Sandén, Hanna Viklund, Hanna Emet, Johanna Krook (77´Alva Enqvist), Johanna Strömsolm (60´Corinne Skrabb), Jenny Le-Östman, Ann Svartsjö

 

Stäng meny