VPS-j – Esse IK (Omgång 7, 05.06.2014)

Efter att undertecknad spenderat mycket tid ute i solen så kommer här nu en något försenad matchrapport från Torsdagens match i trean. Jag vill också meddela att EIK finns nu med på Twitter där det går att följa med i matcherna live. Kontot hittar ni här -> https://twitter.com/EsseIK1919

Startelva EIK: Tobbe, Nicken, Simon, Petter, Jens, Raisu, Niklas, Cirre, André, Jim, Janni.
Bänk: Samuel, Matts, Smeds, Ronnie, Jonas, Lassi, Glenn.

Första Halvlek

Redan sex minuter in i matchen tar VPS ledningen. En slarvig bakåt passning från EIK försvaret snappas upp av Joni Uusipaikka som får friläge och gör 1-0 bakom Tobbe. Tre minuter senare, inspark för EIK. Tobbe hittar Janni som nickskarvar bollen vidare till Cirre som spelar ut bollen till höger där André får ett fint skottläge. Skottet går tätt intill den vänstra stolpen, snabbreplik och vi har 1-1. Det var en ganska fartfylld första halvlek där VPS-j var det något bättre laget, dock slutade första halvlek, 1-1.

Andra Halvlek

Dubbel byte EIK. Jens och Jim ut och Matts och Jonas in. EIK inledde andra halvleken bäst. Jonas skapade den första chansen i halvleken när Matts gjorde en fin crosspassning över till vänsterkanten. Fin första touch av Jonas som fint tunnlade en VPS-j:are i straffområdet, avslutet var tyvärr tamt och träffade inte mål. Nästa chans föll till Niklas som fick bollen vid fötterna efter flipperspel på en hörna men VPS försvaret hann blockera skottet.  Så efter EIK:S finaste period i matchen kom så mål till VPS-j istället. En boll spelades längs deras högerkant ner mot Uusipaikka som löpt in bakom André som flyttats ner på högerback. Uusipaikka forstatte därefter med att tunnla Simon innan han snyggt spelade snett-inåt-bakåt till Ukko-Pekka Rintanen som centralt i straffområdet enkelt placerade in bollen förbi Tobbe. 2-1. Endast minuten senare kom VPS-j nära igen när Uusipaikka chippade bollen över Tobbe men denna gång var turen på Esses sida när bollen bara träffade ribban. EIK jagade kvittering och visst fick vi också utdelning. Matts stressade VPS till ett misstag och snappade upp bollen på offensiv planhalva. Janni satte fart i djupled och Matts fann honom med en fin genomskärande passning, Janni gjorde inga misstag och placerade in bollen till vänster bakom Lagerström i VPS målet, 1-1 efter 81 minuters spel. De sista 10+ minuterna spelades i den så kallade Hawaii fotbollens tecken. Bägge lagen gick för segern och det var inget riktigt organiserat spel på planen. Det kändes som att ett mål skulle komma och visst gjorde blev det så också, en riktig kalldusch blev det också. För på stopptid testade Ketonen skott från distans och skottet styrdes via EIK försvarare in bakom en ställd Tobbe. Så blev det då att åka hem tomhänt efter en händelserik match.

Sammanfattning

Vad kan man säga? Matchen spelades på en liten plan som ej tillät några misstag. Tappade man bollen på mittfältet så var det målchans i andra ändan. Således skapades det många chanser båda vägarna och matchen kunde verkligen ha slutat hur som helst. Efter EIK sena kvittering försvann i stort sett all organisation från båda lagen när man verkligen öste på framåt för ett segermål. Denna gång så var det ett något turlig långskott som avgjorde i hemmalagets fördel. EIK är inne i något av en formsvacka nu och en seger skulle verkligen behövs nästa Fredag när Norrvalla kommer på besök till Ytteresse.

VPS-j – Esse IK 3-2 (1-1)

Uusipaikka 6′ ——-Sandström 9′—–
Rintanen 62′ ——- Ahlvik 81′
Ketonen 90′

Stäng meny