VPV-EIK 0-1

SEGER!

Äntligen! Replaget har gjort flera bra matcher mot bra motstånd på sistone, men blivit utan belöning. Men i tisdagskvällens möte med mittenlaget VPV på konstgräset utanför Botniahallen fick vi lön för allt slit. Vi tog tre blytunga poäng efter 0-1 (0-1) tack vare en heroisk kämpainsats av varenda kotte i blå tröja.
VPV var ett spelskickligt lag som höll högt bolltempo. Vi var pressade de första 20 minuterna, men vi stod emot och åt oss sakteliga in i matchen. Boll för boll, närkamp för närkamp.
VPV skapade ett par farliga chanser, men Joakim Lönnqvist var trygg och stabil i målet.
När vi stack upp var vi farliga, riktigt farliga. Först dundrade Denis Snellman i ribbans underkant på Johan Forséns inlägg. Men när samma herrar var på gång efter halvtimmen kom målet. Forsén hittade Snellman, som snyggt bredsidade in 0-1 på volley.
I andra halvlek hade VPV grymt mycket boll, men alla EIK:are slet med händer och tänder för att bevaka ledningen.
Vi var dessutom närmare 0-2 då Petter Granroth hade en nick på Christian Sundqvists hörna som faktiskt var över linjen innan VPV-försvaret rensade. Tyvärr var domarna inte med på noterna där.
Men det spelade ingen roll. Vårt 100-procentiga försvarsspel fungerade i 95 minuter och vild glädje utbröt när slutsignalen ljöd!
Nu är vi på gång! Hösten är vår, hösten är blå!

 

 

Startelvan: Joakim Lönnqvist, Andreas Smeds, Petter Granroth, Isac Nordman, Alexander Nyblom, Joni Ahlvik, Christian Sundqvist, Jeremias Klemets, Johan Forsén, Martin Östman(Carl Strang) och Denis Snellman(Emil Sahlin)

Stäng meny