Damer: IFS – EIK 0-6

IF Standard och Esse IK spelade kommunderby på Åvallen på torsdagskvällen. Esse IK var det starkare laget den här gången och inkasserade 3 poäng efter en 0-6 seger med stundtals bländande spel.

Esse damerna angav direkt från starten tonen på matchen och höll bollen kontrollerat inom laget. Matchuret hade inte hunnit ticka mer än 4 minuter innan 0-1 var ett faktum. Anna byggmästar slog en hörna från höger som Ida Kuoppala var först på med huvudet. samma Ida var även inblandad i 0-2 målet, hon fiskade upp bollen på högerkanten och slog en perfekt djupledsboll som Lina Back kontrollerat rullade förbi Standard målvakten. Efter 0-2 målet fortsatte Esse laget att rull boll och pressa motståndarna men de riktigt farliga chanserna uteblev så halvtidsresultatet skrevs 0-2.

Början på 2:a halvlek var en kopia på den första bara med skillnaden att denna gång tog det endast 1 minut innan Standard målvakten fick vittja nätmaskorna. Igen var det Ida Kuoppala som var sist på bollen och även denna gång efter en hörna. 0-4 målet var en delikatess signerat Lina back. Lina fick bollen i straffområdet med läge att avsluta men valde istället att snurra upp 3 försvarare och sedan avsluta distinkt i högra krysset, otagbart för målvakten, SNYGGT!

Efter målet fortsatte Esse damerna att skapa lägen och slutsiffrorna kunde ha rusat iväg ifall det inte varit för en storspelande Standard målvakt. 0-5 skulle dock komma och denna gång var det Corinne Skrabb som noterades i målprotokollet. Anna Byggmästar serverade en strålande boll in i straffområdet som Corinne kontrollerat tog ner och förpassade i mål. Julia Timmerbacka fick sedan ännu äran att fastställa slutresultatet efter en fin framspelning av Lina back.

Nu väntar en helg med studentkalas där de två pinfärska studenterna i damlaget, Corinne Skrabb och Sandra Sandén, skall firas. Sedan gör vi oss redo för två hemmamatcher nästa vecka. På tisdag möter damerna FC Popula, och på lördag kommer liga laget Ilves på besök till Ytteresse plan.

 

Stäng meny