Damerna öppnade poängkontot

Efter uddamålsförlusten mot både Virkiä och United var det ett taggat Esse IK som tog emot Iskmo-Jungsund i torsdags. Matchinledningen var lite darrig och I-JBK förde spelet. Småningom kom vi in i spelet och i den 22:a spelminuten kunde Jennifer Kjellman säkert sätta bollen i mål efter passning av Anna Byggmästar.  I-JBK utjämnade via en frisparksvariant, som vi inte var beredda på. Sju minuter senare var det måldags igen när Kjellman slog en hörna som Back helt omarkerad kunde nicka i mål. Strax innan paus utökade Ida Kotka ledningen till 3-1 med sin kanonfrispark som från 25 meter seglade in i bortre krysset.

Efter pausen var vi inställda på att bortalaget skulle pressa hårt för att komma i kapp. 3-2 kom efter ett inlägg och via volley gick bollen i mål. Den tunga planen och pressen från motståndarlaget tog ut sin rätt och reduceringen låg i luften. När vi tvingades till byten i mål och i backlinjen efter att Jennifer Bodbacka skadade sig efter en duell och tvingades gå av planen och Ida Kotka fick krampkänningar blev pressen för hård och 3-3 var ett faktum.

Vi kämpade bra och även om det kändes surt med en poäng efter en tappad 3-1-ledning var resultatet rättvist. I-JBK fick också ett mål bortdömt för offside så i värsta fall kunde vi ha blivit utan poäng. Jennifer Kjellman var målfarlig och mittfältet jobbade bra.

EIK: Bodbacka (82 Kotka, E), Kotka I (77 Antfolk), Sandén, Victorzon, G, Långnabba, J, Westström, Back, Fellman (59 Skrabb), Kjellman, Öst (59 Lassila E)

 

Stäng meny