Damtvåan sparkar igång!

Esse IK:s damer sparkar på lördag igång säsongen i Damtvåan med bortamatch mot ToU. En viss väderreservation finns eftersom det utlovats 10-15 cm snö i Kuopiotrakten natten till lördag, men om allt går enligt planerna så genomförs ändå matchen och Essedamerna får inkassera sin första trepoängare för säsongen.

Det har varit en minst sagt knepig försäsong för damlaget, skadorna har avlöst varandra och det har varit mer regel än undantag att nån spelare fått avsluta träningen i förtid. Situationen har heller inte underlättats av att trotjänare som Maria Fagerudd, Jennifer Kjellman och Janina Wargh saknas i laguppställningen denna säsong, lägg därtill att Johanna Smeds har ett trillsknande knä som hållt henne borta från hela försäsongen, så saknas nästan en halv startelva från fjolåret. Som tur är har laget fått in e hel del nya förmågor som direkt visat att de vill kämpa för en plats i laget. Nya för säsongen är Cecilia Barkar (PeFF), Elin Sandén (PeFF), Jenny Le (PeFF), Andrea Bjonbäck (FC United). Utöver dessa har man även tagit in Outi Barysheva från VIFK för att fylla målvaktspositionen efter att Emma Kotka skadat armén och är borta resten av säsongen. Från 2:a laget har man även lyft upp Jasmine Kongari och Alva Enqvist som båda visat att de håller för division 2 spel.

Försäsngsmatcherna har präglats av mycket testande och roterande, nya spelare har prövats på olika positioner och spelet har följaktligen ibland blivit lidande. Resultaten och framförallt spelet har dock hela tiden blivit bättre vartefter att varje spelare hittat sin plats. Reultaten i matcherna har varit som följer:

GBK – Esse IK 4-2, IK Myran II – Esse IK 4-1, FC Sport – Esse IK 1-3, Esse IK – IK Myran II 0-2, VIFK II – Esse IK 3-1

Under fjolårssäsongen lyckades damerna knipa poäng av alla motståndare förutom HauPa som i slutändan steg till Division 1. Trots att det är mycket nytt i årets lag går vi ändå in i säsongen med inställningen att vi kan vinna över alla lag i denna serie och målsättningen är en minst lika bra position i sluttabellen som ifjol.

Laget: Outi Barysheva, Denice Åman, Sandra Sadén, Elin Sandén, Ida Kotka, Heidi Enkvist, Andrea Bjonbäck, Jasmine Kongari, Maarit Haapala, Johanna Eklund, Hanna Viklund, Hanna Emet-Snellman, Johanna Strömsholm, Alva Enqvist, Sandra Antfolk, Johanna Krook, Jenny Le, Cecilia Barkar, Corinne Skrabb, Ida Kuoppala, Lina Back, Ann Svartsjö.

Tränare: Patrik Kulla, Christer Kotka, Carina Kjellman

Väl mött på damlagets matcher i sommar!

Stäng meny