EIK Damer – Kufu98 1-2 (1-2)

Damlaget åkte på lördagen på säsongens andra förlust när Kufu98 från Kuopio gästade Ytteresse plan. Kufu98 kom till match rejält taggade efter en rad med ämre resultat, och även förstärkta med 3 spelare från KuPS ligalag. Utan att låta alltför bitter är det väl bara att konstatera att det har blivit mer en regel än ett undantag för lag med farmavtal att förstärka sitt lag när man möter EIK.

Kufu98 inledde matchen i ett ursinnigt tempo, och det osade flera gånger hett kring, det av Outi Barysheva vaktade, Essemålet. Det dröjde inte heller länge innan 1-0 målet var ett faktum. Kufu98 kom till att kontra efter en Esse frispark och Tia Vihavainen rann igenom på vänsterkanten och förapasssade bollen otagbart i bortre krysset. Kviteringen lät sig inte heller dröja så länge, i den 13 minuten slog Hanna Emet-Snellman en krossboll som Corinne skrabb på första beröringen petade förbi sin motståndare och sedan distinkt sköt i mål, KLASS!!! Efter 1-1 målet började Esse spelarna mer och mer komma in i matchen och man hade till synes ridit ut stormen från Kufu98:s chocköppning, då kom nästa kalldusch. Outi kom ut på en genomskärare från Kufu98 men lyckades inte greppa bollen, och efter en misslyckad rensning från backlinjen hamnade bollen i foten på Eeva Kettunen som tålmodigt höll i bollen tills hon hittade en lucka att sätta in bollen i. Efter ledningsmålet slog Kufu98 av på takten aningen och matchen stod och vägde halvleken ut.

I andra halvlek var det ett betydligt piggare Esse IK som stegade ut på ytteresse plan,närkamperna började vinnas och man skapade ett flertal gånger farligheter framför Kufu 98:s mål. Närmast att kvittera var Corinne Skrabb som så när hann på bollen innanför 5 meters området på ett inlägg av Lina Back, men till våran förtret så hann en kufu98 spelare emellan med en tå. Kuffu98 hade en som tydlig plan att endast bevaka sin ledning i andra halvlek, och verkade inte alltför pigga på att gå framåt överhuvudtaget. Vartefter halvleken led så började EIK också få svårare och svårare att bryta igenom motståndarnas täta försvar, och man började känna att detta kommer inte att gå vägen denna gång, så blev också fallet så slutresultatet skrevs 1-2.

Sällan har en förlust känts så illa som det gjorde denna lördag, inte för att motståndarna inte skulle gjort sig förtjänt av segern, för de spelade stundtals verkligen bra fotboll, utan för att maken till gnällspikar troligtvis aldrig skådats på Ytteresseplan tidigare. Vartenda domslut skulle motsägas och klagas på, tills hela tillställningen började kännas aningen skrattretande, när inte heller Jani Hautakangas som huvudomare pallade att göra slut på gnällandet, fick matchen tyvärr en onödigt otrevlig karaktär.

Laget

Outi Barysheva, Sandra Sandén, Heidi Enqvist, Ida Kotka (87´Alva Enqvist), Elin Sandén (87´Nicolina Enqvist), Hanna Emet-Snellman, Hanna Viklund, Corinne Skrabb (81´Johanna Krook), Lina Back (73´Cecilia Barkar), Andrea Bjonbäck (46´Ann Svartsjö), Johannna Eklund (46´Jenny Le-Östman)

Stäng meny