EIK – GBK II (Omgång 17, 22.08.2013)

Efter utebliven matchrapport från 1-1 matchen i Kauhajoki så är nu undertecknad tillbaka med en rapport från dagens match mot tabelljumbon GBK II. Det har gått över en månad sen EIK tog sin senaste seger men det är ingenting jämfört med dagens motståndare som inte vunnit en match sen andra omgången i Maj månad. Dagens startelva är oförändrad från matchen mot Karhu, goda nyheter fanns på bänken där Niklas Storbacka är tillbaka efter sin knäskada.

Dagens EIK 4-3-3: Tobias Lönnqvist – Markus Back, Glenn Sundkvist, Jan Ahlvik, Jens Myrevik  – Rasmus Vikström (->Jonas Eklund 80′), Frank Ahlvik (->Niklas Storbacka 59′), Christian Sundqvist(C)– Johan Forsén(->Jim Myrevik 84′), Matts Pettersson, Jonas Erikson (->André Sandström 59′).

Första Halvlek
EIK fick en perfekt start på matchen när Kirre fann Johan med en långboll ut mot högerkanten. Johan gick förbi ytterbacken enkelt och kunde med ett fint vänsterskott skjuta in bollen vid den bortre stolpen, 1-0 till hemmalaget. EIK fortsatte dominera och tvåan kom 20 minuter senare genom ett misstag i GBK backlinjen. Nicky Haldin passar bollen rakt på Kirre som väntar in sina lagkamrater innan han passar vidare bollen till Rais som från vänster måttar ett perfekt inlägg som Matts nickar in vid den bortre stolpen, 2-0 EIK. Efter Haldins misstag så flyttades han upp i anfallet och det var också han som fick GBK:s första målchans. Bollen spelades in bakom EIK linjen och Haldin fick ett friläge mot Tobbe men som så många gånger förr denna säsong så gjorde Tobbe en fin räddning. Två minuter från halvtid fick EIK hörna. Rais nådde högst och var så nära att göra sitt första mål för säsongen men bollen tog via Jonas och gick in i mål istället, 3-0. Men Esse var inte färdig där för endast minuten senare så small det igen. Jonas kom runt på vänsterkanten och slog ett fint inlägg med högeryttersida in mot straffpunkten där Johan dök upp som drog till direkt med volley. Skottet tog i ribbans underkant och studsade ut tillbaka till Johan men istället dök måltjuven Matts upp och tryckte in fyran, hans elfte mål för säsongen! (Undertecknad misstänker att Johan hade fått målet om vi hade haft Hawk-Eye installerat.)

Andra Halvlek

Hela andra halvlek var i stort sett endast en stor jakt på det femte målet. EIK radade upp chanser men gång på gång så stog GBK målvakten Janne Björkgren i vägen. Hans bästa räddning kom nog på en nick från Matts som såg ut att gå in i mål men ur ingenstans dök Björkgren upp och fick en stark hand på bollen, kan vara årets räddning i Division 3. Även nyförvärvet Janne hade en chans när han följde med upp i anfallet och Johan spelade en fin boll snett inåt bakåt men avslutet räddades på mållinjen av täckande GBK försvarare. Mannen som försökte mest att utöka ledningen var nog Coach Vikström (som fortfarande letar efter sitt första mål för säsongen) Båda en, två och tre gånger prövade han lyckan från distans men bollen ville verkligen inte in trotts att Fru Vikström gav honom mycket motivation från läktaren. Glädjande var det att se att Niklas fick 30 fräscha minuter ut på planen efter en långtidsskada, han var också nära att utöka ledningen på en hörna när han nådde högst i straffområdet men GBK försvaret täctke ut bollen till en ny hörna. Men så kom då femman till slut och det var 1-0 skytten Johan som gjorde det helt på egen hand. Han erövrade boll på vänsterkanten och satte full fart mot GBK målet och lossade bössan, Björkgren kunde bara stöta ut bollen tillbaka till Johan som hade en enkel uppgift att runda den liggande målvakten och slå in bollen till matchens femte och sista mål, 5-0 EIK!

Sammanfattning

Promenadseger för EIK, hörnstatistiken 12-1 säger väl lite i vilken ände av planen det mesta av spelet höll till, roligt också att en av de hörnorna också resulterade i mål. EIK:s blott andra hörnmål för säsongen. Fint att se att Frank äntligen får chansen på mittfältet efter att ha spenderat det mesta delen av säsongen på bänken. Nästa vecka är det derby i Jakobstad när EIK får möta IFK på Västra Plan, EIK får dock klara sig utan Jens som idag drog på sig sitt fjärde gula kort för säsongen och han är därmed avstängd i derbyt.

 

EIK – GBK II 5-0 (4-0)

Johan Forsén 2′ 83′
Matts Pettersson 25′ 44′
Jonas Erikson 43′

Stäng meny