Esse IK – GBK II 7-0

Esse IK – GBK II 7-0

Säsongens sista match mot GBK II på bollplanen i Ytteresse på lördagseftermiddagen blev varken någon pulshöjare eller nagelbitare. Vi var helt enkelt ett par nummer större än ränderna från Karleby och tog en så kallad kassaskåpssäker seger med solklara 7-0 (2-0). Det var aldrig något snack om saken.
Snacket handlade i stället om Myran skulle göra jobbet i sin sista match mot PeFF, och smita iväg med seriesegern. Myran gjorde jobbet, vann med 3-1 och vann årets division 4 med ynka en poängs marginal. Myran slutade på 31 poäng, vi stannade på 30 poäng.
Vi slutade därmed på andra plats i tabellen. Det händer i särskilt ofta att man inte vinner en serie om man vinner 10 av 11 matcher och bara släpper in 4 mål på hela säsongen. Men så gick det den här gången. Vi gjorde en jättebra säsong, men Myran var ändå strået vassare så det är bara att lyfta på hatten mot Nedervetil och gratulera till avancemanget.
Avslutningsmatchens sju mål fördelades på inte mindre än sex EIK:are. Det är både starkt och roligt. Johan Forsén inledde målskyttet efter en något trevande start i den 12:e minuten. Strax före halvtidskorven rullade storebror André Forsén behärskat in 2-0 efter säsongens genomskärare av Matts Pettersson på mittfältet. Ett snyggt fotbollsmål!
Den hårt arbetande Johannes Sundqvist knäckte GBK:arnas vilja och ryggrad när han kämpade in 3-0 i början av den andra halvleken. Efter det målet var det så gott som spel mot ett mål, och målen trillade in på löpande band.
André Forsén blev tvåmålsskytt när han pangade in 4-0 i den 61:a minuten, medan Matts Pettersson, Christian Sundqvist och Samuel Eklund alla hittade rätt inom loppet av tio minuter till 7-0.
Försvarsmässigt var det stabilt under Alexander Nybloms ledning, och målvakten Patrik Ahlvik behövde egentligen bara göra ett nämnvärt ingripande i den första halvleken och det gjorde han bra.

En minst sagt annorlunda säsong, präglad av virus, restriktioner, få matcher och märkliga matchuppehåll, är därmed till ända. Nu tar vi en paus och hämtar andan, och småningom börjar vi blicka framåt mot nästa säsong.
Vi vill rikta ett stort och hjärtligt tack till varenda kotte som kommit ut till bollplanen i Ytteresse, och/eller till våra bortamatcher, och stöttat oss i vått och torrt. Ert stöd betyder mer än ni anar.
Tack för den här säsongen, och tillsammans tar vi oss an nya mål nästa sommar!

Startelvan: Patrik Ahlvik, Simon Nymark, Alexander Nyblom, Erik Söderman, Christian Sundqvist (C), Matts Pettersson, Johannes Sundqvist, André Forsén, Johan Forsén, Denis Snellman.
Bänken: Alex Enkvist (6), Samuel Eklund (61), Petter Granroth (66), Simon Myrevik (81), John Enlund (81), Oskar Myrevik.
Stäng meny