VIFK/2 – EIK Damer 3-2 (1-2)

Efter en halvlek såg allt bra ut för EIK, damerna hade kontrollerat sista 30min av första halvlek och fick gå till halvtidsvila med en 2-1 ledning. Till andra halvlek var det dock ett nytänt VIFK/2 som kom ut på plan och Essedamerna blev rejält tillbakapressade, damerna stod emot länge men till sist tröt orken och benen blev tunga och följaktligen så lyckades VIFK/2 både kvittera och gå till ledning. Efter 3-2 målet orkade vi inte längre trycka på för en kvittering och slutforseringen uteblev.

Matchen började på sämsta möjliga sätt för Esse, redan efter 9 min lyckades VIFK/2 gå till en 1-0 ledning genom att forcera in en hörna. Hörnan föregicks av en super intensiv press från Vasalaget, men efter 1-0 målet så avtog pressen och EIK tog över spelet. I den 16:e minuten kvitterade EIK, även detta mål kom på hörna, Heidi Enqvist nickade distinkt in 1-1 målet och man såg hur nervositeten växte hos VIFK/2 spelarna. Ca 10 min senare gick EIK till ledning efter att Ida Kuopplala förvaltat ett tidigt inlägg av Hanna Emet-Snellman på bästa sätt. Efter målet fortsatte EIK att vara farliga framåt och man hade bud på flere mål, men VIFK/2 och framförallt juniorlandslagsmålvakten Fanny Söderström fredade deras mål halvleken ut.

Andra halvlek började liksom första med en intensiv press av VIFK/2, enda skillnaden var att denna halvlek höll den i sig tills slutvisslingen. Tanken var att vi skulle försöka lyfta över första pressen, för att sedan kunna utnyttja ytan som de lämnade bakom, tyvärr så hamnade vi p.g.a av deras höga press för lågt i våra utgångspositioner, med följden att när vi väl fick lyft över först pressen så lämnade vi utan alternativ att spela vidare. Trots ett stort spelövertag för VIFK/2 så hade de ändå svårt att komma till de riktigt farliga lägena, och de gånger som de gjorde det så räddade Denice, som för övrigt gjorde en strålande insats, deras avslut. I 57:e minuten lyckas dock VIFK/2 överlista Denice, Emelie Sax rinner igenom och skjuter ett skott i bortre krysset som är otagbart. Efter 2-2 målet hittar VIFK/2 om möjligt ännu mer energi och vi får mindre och mindre tid med bollen. 3-2 målet kommer efter en frispark som skapar oreda i Esseförsvaret och sedan efter lite flipper söker bollen sig in i vårt mål.

Nu gäller det för damerna att snabbt komma över den här förlusten och istället ställa fokus på nästa vecka då vi spelar borta match i Kajaana.

Laget

Denice Åman, Elin Sandén (46´Ida Kotka), Heidi Enqvist, Sandra Sandén, Hanna Emet-Snellman (89´Johanna Eklund), Hanna Viklund, Johanna Krook, Jenny Le-Östman, Ida Kuoppala, Corinne Skrabb (63´Johanna Strömsholm), Lina Back (78´Ann Svartsjö)

Stäng meny