Esse IK P-02 Sammandrag från Piteå Cup 25-28.6 2015

Torsdagen 25.6 startade P-02 och P-00 resan med Svanbäcks buss mot piteå-cup. Sommarens stora händelse för båda lagen. Förberedelserna har gått bra och vi har tränat tillsammans och spelat flera matcher mot varandra. På kvällen var vi framme och vi installerade oss på Musikhögskolan. På fredag var det dags för matcherna att börja och P-02 spelade mot Älvsbyn i första matchen. Pojkarna var taggade och spelade fin fotboll. 5-1 stod det på resultat tavlan efter spelade 40 min (2×20 min). Isak Löv öppnade målskyttet efter 12 min, Isak Björk gjorde mål i 14:e min och Johannes Sundqvist i 17:e min. Löv avslutade halvleken med att sätta sitt andra mål i 19:e min. Andra halvlek gjorde Sundqvist också sitt andra mål i 38:e min. Vi spelade bra och stressade Älvsbyn, så dom fick inte igång sitt spel. Bra jobbat av alla.

Fredagens andra match fick vi vara med och se på nära håll hur riktig fotboll spelas när den är som bäst. Bodö/Glimt vann med 8-0 och det var nog spel mot endast vår plan halva. Backarna och Mål-Oscar Smeds fick grovjobba i 40 minuter och dom gjorde det riktigt bra skulle det visa sig senare. Bodö/Glimt vann finalen på söndagen för 13 åringarna. Vi var och se på flera av deras slutspelsmatcher och dom visade upp ett otroligt spel. Dom spelade 8 matcher och målskillnaden blev 51-1. 11 åriga Andreas Raedergård- Schjelderup var en riktig bolltrollare och ett namn att sätta på minnet.

Lördag spelade vi sista gruppspels matchen mot Gimonäs från Umeå. 0-0 blev resultatet, vi skapade inte så många chanser och Gimonäs var nog närmare segern. Mål-Oscar storspelade och backarna Adam Hjulfors, Filip Norrbäck, Jimmy Wargh och David Snellman spelade igen en toppmatch. Tyvärr räckte inte oavgjort för slutspel då vi hade sämre målskillnad än Gimonäs. Vi blev tabell trea med 4 poäng. Starkt jobbat.

Söndag spelade vi avslutnings matchen mot Leppävaaran Pallo från Esbo. Den ville vi vinna och avsluta på topp. Vi hade många lägen att sätta bollen i mål och vi var nog det bättre laget. Sista minuten i första halvlek gjorde Johannes Sundqvist 1-0. Andra halvlek bättrade vi på ännu mera och LEPA var ett slaget lag. Isak Björk gjorde 2-0 i 24:e min och minuten senare satte Axel Norrbacka in 3-0. Sundqvist avslutade med sitt andra mål i sista minuten.

68 lag deltog i 13 års klassen och vi slutade på 34-42 plats, vi vet ännu ej någon slutplacering. Ett stort TACK till alla spelare, ledare, föräldrar som var med och till Svanbäcks busschaufför Kalle samt Esse IK för en fin upplevelse.

Länk till bildgalleri från Piteå Cup 2015

Häsln. Tränarna

Stäng meny