FC United – EIK Damer 2-1

Förra torsdagens drabbning mot FC United blev en just så spännande tillställning som man på förhand kunde ana. United drog denna gången det längre strået och än en gång handlade det om små marginaler som gjorde att Damlaget inte lyckades kriga till sig några poäng.

Första halvlek hade inte hunnit åldrats mycket innan Andrea Ström sin vana trogen gjorde mål mot Esse IK, en liten tvekan från Matilda i målet gjorde att Andrea han få en fot på en lös boll och förpassa den i mål. Mål nummer två för kvällen var signerat Lovisa Vikström som drog på ett skott från sidan av straffområdet som sökte sig in strax under ribban. Efter 2-0 underläget vaknade EIK och chanserna började hagla tätt. Det tog inte heller länge innan EIK hade reducerat målet signerat Jenny Le-Östman som snyggt curlade bollen runt en chanslös Lena Hatanpää i United målet. Lina hade sedan ett fint skott som Lena måste sträcka sig till sin fulla längd för att få tippat utanför, och i följande situation laddade Ida Kuoppala bössan och avfyrade ett skott som tog i ribban och studsade över.

Andra halvlek började igen piggt av United, och hade det inte varit för Matildas fina räddningar hade matchen kunnat rinna oss ur händerna där. Vartefter halveken led kom vi dock igen i matchen och lyckades skapa ett par halvchanser. I slutskedet av matchen gick vi över på en trebackslinje och flyttade fram positionerna rejält, men närmare än Nicolina Enqvists nick i ribban kom vi tyvärr inte denna gång.

Bittert att än en gång falla på målsnöret och lämna utan poäng, men glädjande att båda lagen bjöd upp till kamp så att var och en av de ca 250 åskådarna på plats fick njuta av en bra match.

Laget: Matilda Henriksson, Elin Sandén (64´Julia ahlskog), Sandra Sandén, Amanda Vikström, Andrea Bjonbäck (73´Ida Kotka), Hanna Emet-Snellman (36´Hanna Wiklund), Ida Kuoppala, Jenny Le-Östman (64´Maria Fagerudd), Lina Back (56´Nicolina Enqvist), Ann Svartsjö (73´Cecilia Barkar), Johanna Strömsholm (73´Johanna Eklund)

Stäng meny