GBK II – EIK (Omgång 5, 28.05.2013)

EIK åkte denna gång på bortamatch norrut till Kokkola för att möta GBK II på konstgräsplanen i Sandhaga.  Lagen möttes senast i Division 4 sommaren 2010 där GBK II var det enda laget som besegrade serievinnaren EIK, 3-1 i Kokkola och 0-2 i Ytteresse.

Dagens EIK 4-3-3: Tobias Lönnqvist – Marcus Back, Glenn Sundkvist, Niklas Storbacka, Jens Myrevik – Alexander Nyblom(->Petter Granroth 46′), Christian Sundqvist (C), Rasmus Vikström – André Sandström, Matts Petterson(->Filip Vikström 62′), Jonas Eriksson(->Jim Myrevik 46′).

Första Halvlek

Det var GBK som inledde något bättre men det var EIK som fick matchens första riktiga chans. Matts stressade GBK backarna att göra ett misstag och han fick tag på bollen högt upp i banan men hans skott täcktes av uppoffrande försvarare.  Bara ett par minuter var GBK nära ett ledningsmål, en snabb omställning ställde till det för EIK försvaret och bollen spelades snett inåt bakåt från höger mot en GBK mittfältare som dök upp i ett fint läge, hans skott gick dock tätt utanför Tobbes vänstra stolpe, nära 1-0. GBK fortsatte att dominera och de tog också rättvist ledningen i den 31:a minuten, en långboll nickskarvades vidare i EIK straffområdet och bollen hamnade till slut hos William Kangasniemi som från vänster i straffområdet sköt bollen mot den högra stolpen, Tobbe fick en hand emellan men kunde inte stoppa bollen från att hitta in i nätet, 1-0 till hemmalaget. Kort därefter kunde det stått 2-0 men tack vare Tobbes kanonräddning på ett långskott som var på väg in i krysset så hölls siffrorna nere och EIK kunde istället kontra genom Matts som på en långboll av Jens nästan var igenom men även denna gång hann GBK målvakten Janne Björkgren bra ut för att täcka. Halvlekens sista chans blev EIK:s, Jonas tog en löpning längs sidlinjen på en boll från Jens och han hann precis få tag i bollen innan den rullade över kortlinjen, han drev inåt straffområdet och kunde ta sig förbi GBK försvaren och fick på ett avslut som Björkman i målet kunde rädda. 1-0 i halvtid.

Andra Halvlek

EIK gjorde ett dubbelbyte i halvtid, ut gick Jonas som ersattes av Petter Granroth som kom in på vänsterbackspositionen för att ge Jens chansen på vänsteryttern medans lillebror Jim ersatte Alex på mittfältet. Halvleken inleddes precis som den första i något avvaktande tempo, GBK  mest boll men rullade mest runt den på mittplan utan att ta sig till några lägen. Det dröjde 15 minuter innan vi fick se andra halvleks första målchans. André kom runt på sin högerkant och slog ett inlägg över alla i GBK straffområdet till Jens som fick på en något konstig träff, bollen gick som en båge påväg över målvakten men han hann boxa bort bollen. Jens skulle dock få sin revansch, bara en minut senare lyfte Kirre in en boll i straffområdet som Björkman i duell med Jim försökte boxa bort, bollen hamnade istället hos Jens som lungt tog bollen under kontroll innan han kunde sparka bollen in i ett tomt GBK mål, 1-1 och stort jubel i den tillresta EIK klacken! Kort därefter gjorde EIK sitt tredje byte när Matts som haltade illa ersattes av Filip Vikström.  EIK som fått ny luft under vingarna efter kvitteringsmålet fortsatte att skapa chanser. Petter gjorde en bra löpning längs vänsterkanten och spelade bollen till Jim som sköt ett ganska lurigt skott som ställde  till problem för Björkman i GBK målet. I den 74:de minuten trodde undertecknad att GBK tagit ledningen, ett lågt inlägg från vänster hittade hela vägen fram till en omarkerad GBKare som hade ett gapande tomt mål att slå bollen i men på något mirakulöst sätt så hann Tobbe få ett ben emellan och bollen gick ut till en resultatlös hörna! Några minuter senare var det dags för Tobbe att jobba igen, en GBKare sköt från en lurig position ett skott som var på väg att gå in men Tobbe fick fingrarna på bollen och kunde stöta ut den via ribban ut till ännu en resultatlös GBK hörna. EIK hade också ett par halvchanser, Kirre prövade på ett lurigt skott från 40 meter när han såg att GBK målvakten var långt ute men skottet gick tätt över och landade på nättaket. Matchens sista chans kom på en EIK frispark som slogs av Jens men Björkman kunde enkelt rädda, slutresultatet skrevs till 1-1.

Sammanfattning

Resultatet får ses som rättvist eftersom GBK var det bättre laget i första halvlek medans EIK det bättre i den andra. Matchens bästa spelare var de båda målvakterna som höll siffrorna nere i en chansrik match. Glädjande att se att så många Essebor kom för att stöda sitt lag, mera sånt! Nästa match är på Måndag när välbekanta IFK Jakobstad kommer på besök till Ytteresse, vi ses då!
GBK II – EIK 1-1 (1-0)

William Kangasniemi 31′    Jens Myrevik 61′

Stäng meny