Friska Viljor – Esse IK 0-1

Vi fick ett segerrikt avslut på vår tre matcher långa bortaturné när vi snodde tre poäng från Yxpila efter 0-1 (0-0) mot Friska Viljor. Segern innebar också att vårt hundraprocentiga facit fick sin fortsättning: sex segrar på sex matcher och noll insläppta mål på 540 minuter plus tilläggsminuter.
Men oj vad segern satt långt inne! Till skillnad från de senaste matcherna var det inte mycket som gick vår väg. Det var kort och gott inte vår dag. Vi fick inte igång samma fart och fläkt som vi gjort tidigare, men ändå var vi det klart bättre laget och segern var på så sätt helt rättvis.
I den första halvleken radade vi upp fyra-fem riktigt feta chanser, men bolluslingen ville inte i mål. Johan Forsén kom närmast med ett hårt skott i stolpen, och hade också ett vasst skott som gick tätt utanför bortre stolpen. Joakim Byggmästar fick en kalaschans från närhåll, men skottet gick förstås rakt på en flaxande målvakt. Matts Pettersson hade en nick som länge såg ut att segla in i mål, men icke sa Nicke.
Vi fortsatte att jobba och slita i den andra halvleken, men det gick fortsatt trögt och ”det här är en sån där dag”-känslan blev allt mera påtaglig. Samtidigt var Friska Viljor lika duktiga på att söla och streta emot som de var med att gnälla och skälla på allt och alla.
Målchanserna var lätträknade och det mesta talade för att matchen slutar 0-0.
Men så plötsligt, med 86 minuter på klockan, blir Johan Forsén både stängd och fälld i straffområdet. Domaren reagerar inte, men det gör hans alerta assistent ute vid sidlinjen. Straff! Ackompanjerad av högljudda (och löjliga) protester från hemmaspelarna stegar Matts Pettersson fram och krutar distinkt in segermålet!
Det var inte vår bästa match, det ska medges, men tre poäng är alltid tre poäng. Och det är otroligt starkt att ta full pott även när man har en sämre dag på jobbet.
Nästa vecka är det äntligen dags för hemmamatch igen, då FC-92 från Nivala kommer på besök. Kom gärna ut till bollplanen i Ytteresse då och heja oss till seger. Välkomna!

Startelvan: Tobias Lönnquist, Simon Nymark, Ronnie Hattar, Alexander Nyblom, Jockum Engström, Christian Sundqvist (C), Joakim Byggmästar, Matts Pettersson, Johannes Sundqvist, Johan Forsén, André Forsén.
Bänken: Alex Enkvist (46), Erik Söderman, John Enlund, Petter Granroth.

Stäng meny