Sporting Kristina – Esse IK, 3-2

Efter en paus under midsommarhelgen från matcher var vi redo för att kämpa om 3 poäng på bortaplan mot Sporting Kristina. Matchen öppnade med fint spel från vår sida som resulterade i mål redan i 14 min. av Jeremias Klemets. Johan Forsén stod för det fina förarbetet genom att serverade ett fint inlägg och Sia placerade in bollen i nätmaskorna. Vår ledning stod sig dock inte länge, då Spotring Kristina kvitterade i 19:e matchminuten. I pausvilan var ställningen 1-1.

Den hårda motvinden försvårade spelet och ställde till en del bekymmer med utsparkar och längre öppningar i andra halvleken. Sporting Kristina gick till ledning i den 76 matchminuten. Vi lät inte ledningsmålet hålla länge och hade många fina chanser. I den 86 matchminuten kvitterade vi genom Kirre Sundkvists mål, och kunde ha ökat i målprotokollet ytterligare. Tyvärr som i de senaste matcherna höll vi inte ihop till slutet och släppte istället in ett mål på övertid.

Denna förlust känns extra tung i och med att vi skapade många fina målchanser och borde ha punkterat matcher redan tidigt. Istället släpper vi igen in ett mål sent och får åka hem utan poäng. Positivt var dock att vi hade mycket boll och skapade mycket oro i motståndarnas straffområde. Tills nästa match behöver vi slipa på noggrannheten i defensiven vid fasta situationer och att göra mål på de chanser vi får.

 

EIK:
Lönnqvist Joakim (Karf Johannes 59 min.), Granroth Petter, Nordman Isac,  Klemets Jeremias, Snellman Denis (Forsén André 80 min.), Strang Carl (Engström Jockum 77min.), Ahlvik Joni (Nyblom Alexander 46 min), Byggmästar Joakim,  Forsén Johan, Sundqvist Christian och Kronqvist Robin

Stäng meny