Inför EIK Damer – ToU

På lördag är det så äntligen dags för den efterlängtade jubileumsmatchen. För damlagets del blir det ett toppmöte i damtvåan eftersom ToU för tillfället ligger endast en poäng efter Essedamerna i tabellen.

ToU har flytit lite under radarn hela säsongen och plockat poäng i jämn takt såväl av bottenlagen som av topplagen i tabellen. ToU saknar en utpräglad målskytt i laget och har oftast plockat uddamålsegrar under säsongen. Laget är mycket svårslagna ifall de får det första målet i matchen så detta är något som EIK måste undvika till varje pris i denna match.

I Esse har man en hel del bortfall till denna match p.g.a diverse bröllop i nejden sett till hur många spelare som saknas i truppen idag lär kyrkoherdarna i Pedersöre-/Jakobstadstrakten få ringa i klockor för hela slanten idag. Som tur är har vi en bredd trupp och detta ger möjlighet för nya spelare att ta ansvar. Bland dessa kan nämnas 17 åriga Alva Enqvist som på lördag får göra sin första seriematch från start i replaget.

Laget

Outi Barysheva, Heidi Enqvist, Ida Kotka, Sandra Sanden, Elin Sanden, Johanna Krook, Alva Enqvist, Ann Svartsjö, Ida Kuoppala, Lina Back, Johanna Eklund

Bänken

Denice Åman, Jenny Le-Östman, Corinne Skrabb, Amanda Vikström

 

Stäng meny