EIK P-04 i Kokkola Cup 2016


EIK P-04 styrde kosan mot Kokkola Cup i dagarna tre i Juli. Första matchen spelades tidigt redan kl.8 så det var till att masa sig ur sängen runt 06:00 snåret. Vi mötte först Ura från Kannus, det såg lovande ut men det blev till slut 2-1 till Ura. Vi hade nog bud på 2-2 vilket skulle varit ett rättvist resultat för det var en riktigt jämn match. Näst mötte vi Komeetat Deimos från Jyväskylä. På förhand visste vi att detta skulle bli en hård match. I första halvlek blev nog matchen redan avgjord men vi kom överrens om att vi skulle sluta hänga läpp och jobba hårt i andra halvlek för att hålla nere siffrorna. Vi landade på 0-7 i andra halvlek var vårt spel mycket bättre än i första, det visade på en god moral i laget och en vilja att jobba hårt. Vi satte fokus på att försökte lära oss att försvara mot ett bättre lag. Sista matchen var mot Saku Sporting från Tallin. Det såg rätt lovande ut, vi lyckades faktist ta ledning i början av första halvlek efter en slarvg bakåt passning från en av Saku-backarna. Walter fick enkelt bredsida in bollen i mål. Saku hade ett mycket tydligt inövat passningspel med vilket de liksom ”malde” på. Det gav oss också mera möjligheter eftersom tempot stundvis ändå var ganska lågt. När de rullat boll en stund kom alltid genomskärare till deras anfallare eller mittfält och de lyckades stundvis med taktiken. Trots ett snyggt halv-volley skott från Walter Dahlman lyckades vi inte reducera till mer än 3-2 men det är en match vi kan vara stolta över. Saku Sporting blev tvåa i grundserien (5 lag) och vi var det enda lag som gjorde fler än ett mål på dem. Bra så.

Fredagen såg lovande ut på pappret och vi skulle möta FC Hermes Blue och PK-37 från Iisalmi. Hermes matchen inleddes snöpligt av ett mål som vi bedömt som offside men icke domaren och vid en en-mot-en situation lyckades de slå bollen bakom mål-Patrik. Hermes spelade tufft och förstörde vårt eget spel så det blev tungt att komma igen både fysiskt och psykiskt. Till slut fick vi se oss besegrade med 1-5. Vi jobbade trots det flitigt och Adam Björk kunde fixa oss ett tröst-mål. Sista matchen på fredagen skulle ge oss lön för mödan det hade vi bestämt innan och det visade också statistiken på då vi gjorde dagens research. Det blev en match som vi dominerade från start. På inget vis var PK-37 helt ofarliga och de hade flera bud på mål men vi lyckades stoppa dem. Matchen vanns av glada pojkar med 0-3, och målskyttar var Walter Dahlman (2) och Benjamin Joensuu (1).

På lördagen fick vi spela två matcher, första mot Yly Valkoinen från Yllämylly nära Joensuu och andra mot HBK. Det blev jämna matcher båda två men vi kunde inte vinna någon av dem tyvärr. Första blev 2-1 till Yly och andra 0-1 till HBK. Till vårt försvar hade vi något decimerat lag, två spelare var borta så vi hade endast 2 avbytare och vi var redan trötta pojkar. Ibland är mariginalera små och vi får glädjas åt att vi fick en vinst och att vi var nära i 4 av de sju matcherna det betyder att vi nog matchade de flesta lag vi mötte. Vårt försvarspel har satts på prov och jag tror alla lagdelar lärde sig mycket i Kokkola Cup. Nu tar vi med oss dessa lärdomar då vi påbörjar höstens serie, vi får möta lite lättare lag än vi gjorde i vårens serie så det ser vi alla fram emot.

Tack till alla spelare för ihärdigt jobb, och föräldrarna för hejande, stöttande och markservicen.

Tränarna

Stäng meny