Inför EIK Damer – TP-47

Veckans andra match för damlaget spelas på söndag mot Torneålaget TP-47. Förutsättningarna inför matchen är att EIK med en seger kliver upp på en hedervärd andra plats i tabellen, blott en poäng efter Kufu98.

TP-47 har precis som förra säsongen inlett serien starkt, laget hade fram till på lördag endast segrar i brotokollet, men på lördagen kom ett riktigt bottennapp för deras del när de förlorade mot jumbolaget Virkiä, som i sin tur endast noterats för förluster i tabellen. TP-47 hamnar att spela matchen mot Esse med trötta ben eftersom Virkiä matchen alltså spelades dagen innan söndagens drabbning. Trots detta är TP-47 en motståndare man aldrig har råd att underskatta, får de första målet i matchen är de sedan svåra att bryta ner.

Damlaget har liksom föregående match en hel och skadefri trupp till förfogande, enda avbräcket inför matchen är Johanna Eklund som dragit på sig en förkylning. TP-47 kommer enligt uppgifter till Österbotten med en tunn trupp, därför lär det göras rikligt med byten i Esselaget under matchen för att hela tiden ha pigga ben att trötta ut motståndarna med.

Laget

Outi Barysheva, Elin Sandén, Heidi Enqvist, Sandra Sandén, Hanna Emet-Snellman, Hanna Wiklund, Johanna Strömsholm, Corinne Skrabb, Ida Kuoppala, Ann Svartsjö, Lina Back

Bänken

Alva Enqvist, Maarit Haapala, Sandra Antfolk, Jenny Le-Östman, Cecilia Barkar, Johanna Krook, Ida Kotka

Stäng meny