Inför VIFK/2 – EIK Damer

På onsdag kväll är det dags för Essedamerna att ta sig an Vasa IFK:s andra lag på Nya Ehnvallen i Gerby. Förutsättningarna inför matchen är för Esses del minst sagt smarriga, med en seger i onsdagens match går Essedamerna upp i serieledning i damtvåan. Nu om nångång är det därför perfekt läge att packa bilen full med supportrar och styra kosan mot Gerby för att heja fram de Essedamerna till en historisk serieleding.

VIFK/2 har inlett säsongen som förväntat, laget har tagit poäng av de lag som man skall ta poäng mot, men samtidigt också hållt jämna steg med topplagen i tabellen. Inför denna match så har VIFK:s representationslag haft ett längre matchuppehåll så en del förstärkningar från replaget är säkert att vänta. I VIFK/2 spelar Alice Sundelin, Annie Victorzon, och Alexandra Granholm, alla tre har anknytning till Pedersöre/Jakobstads nejden och har tidigare representerat PeFF respektive FC United, så ifall dessa får spela kan det bli en faktor som höjer derby känslan i matchen.

Essedamerna kommer till match med pigga ben efter att ha haft en veckas matchuppehåll efter TP-47 matchen. Det viktigaste inför matchen för Essedamerna är att man har fått matchtempot från just TP-47 matchen raderat ur minnet och nu är redo för en riktig match. Esse förlorade försäsongens träningsmatch mot VIFK/2 med siffrorna 3-1, efter att ha släppt in två mål på hörnor, så dessa måste vi vara vakna på i onsdagens match. Laget körde en mycket lyckad matchförberedande träning i måndags och på basis av den träningen så har Hanna Viklund fått blodad tand efter målet mot IK Myran, så det skulle inte förvåna ifall hon än en gång återfinns i målprotokollet efter VIFK/2 matchen. I.o.m. att Outi inte får spela mot VIFK/2 så blir det Denice som ställer sig mellan stolparna i onsdagens match.

Laget

Denice Åman, Elin Sandén, Heidi Enqvist, Sandra Sandén, Hanna Emet-Snellman, Hanna Viklund, Johanna Krook, Jenny Le-Östman, Ida Kuoppala, Corinne Skrabb, Lina Back

Bänken

Alva Enqvist, Johanna Eklund, Johanna Strömsholm, Ida Kotka, Ann Svartsjö, Sandra Antfolk, Maarit Haapala

Har man kört för fort och blivit av med körkortet och inte har nån bekant som kan köra till vasa så kan man i undantagsfall följa matchen på adressen: https://www.palloliitto.fi/otteluseuranta/1216842

 

Stäng meny