Inför FC United – EIK Damer

Så var det då äntligen dags för en av säsongens höjdpunkter, det första av två lokalderbyn mot FC United. Vädret är inte det bästa men utmanar varenda EIK anhängare att klä sig i blott och komma och heja fram damlaget till en seger oberoende, detta vill ni inte missa!

United kommer till match med fyra raka segrar i bagaget. Förstärkta av Rebecka Rasmus från GBK har United hittat en vägvinnande taktik som visat sig rendera poäng mot motstånd som motstånd. Segrarna har dock alltid varit uddamålssegerar och för eller senare brukar uddamålen svänga i motståndarnas favör, hoppeligen redan ikväll. Lovisa Vikström har varit Uniteds stöttespelare framåt och är oftast inblandad i det mesta som laget åstadkommer framåt, så lyckas vi få stoppat hennes framfart är mycket vunnet.

Esse kommer till match med helt annat bagage med sig, två förluster på raken är ingen trevlig läsning, men det positiva är att förlusterna till trots har spelet fungerat, det är bara de sista bitarna som behöver falla på plats för att även segrarna skall komma. I Esse saknas Corinne Skrabb och Hilma Lehtola som båda hade varit fina förstärkningar att ha med en sådan här match, men trots detta har vi en stark trupp till förfogande. Får vi bara igång de offensiva krafterna med Ida Kuoppala, Lina Back, och Jenny Le-Östman i spetsen skall vi nog hitta luckor i en annars mycket säker United backlinje.

Startelvan: Matilda Henriksson, Andrea Bjonbäck, Amanda Vikström, Sandra Sanden, Elin Sanden, Hanna Emet-Snellman, Jenny Le-Östman, Ida Kuoppala, Johanna Strömsholm, Lina Back, Ann Svartsjö

Bänken: Johanna Eklund, Julia Ahlskog, Mia Fagerudd, Hanna Viklund, Cecilia Barkar, Nicolina Enqvist, Ida Kotka

Stäng meny