PeFF P-04 – EIK P-04 2-1 [1-1] 13.4.2016 Västerplan, Jakobstad

P-04 spelade sin första träningsmatch för säsongen mot PeFF på Västerplan i Jakobstad. Med en pinande kall nordanvind gick vi in i matchen med gott självförtroende fast det nog gnagde oss i bakhuvudet hur vi förlorade mot dem senaste sommar och hur framgångsrika PeFF 04’or blev i KokkolaCup.

Första halvlek startade lite försiktigt för vår egen del och PeFF pressade på. Första målet kom av PeFF ungefär då halva första var spelad. Vi vek inte ner oss utan skapade många chanser i andra halvan av första halvlek. Till sist slapp Benjamin Joensuu loss från en jagande PeFF spelare och kunde med ett högt snyggt skott kvittera till 1-1.

I andra halvlek fortsatte Esselaget med många fina chanser till en början, men orken tog slut och PeFF slapp och pressa oss tillbaka och förstörde vår fina offensiv. Det blev rätt många hörnor för PeFF och i slutet av andra fick vår målis Patrik och backlinjen verkligen slita. Till sist i de 10 sista min. fick PeFF ändå in bollen och trots några tappra försök hann vi inte kvittera.

Sammanfattningsvis får vi vara mycket nöjda med vår gossar, vilken fin match de bjöd på. Samma kämparglöd som vi är vana med fanns där och ingen hängde med huvudet. Alla gjorde sitt bästa ända till slutsignalen. Med tanke på de räddningar PeFF’s målvakt fick göra kan vi ändå konstatera att det kunde lika bra ha varit vi som som tagit hem det, så icke denna gång men det kommer nya chanser. Bra jobb av alla spelare i det kalla Aprilvädret.

Målgörare: Benjamin Joensuu

Stäng meny