Vinst i Kauhava

På en blåsig och regnig plan i Kauhava kunde damerna inkassera sin första seger för säsongen. Första halvleken spelade vi med en hård motvind och spelet var jämnt. Det var svårt att komma till några riktigt vassa chanser på den korta planen och spelet hölls mest på mittfältet. Efter 26 spelade minuter kunde Jennifer Kjellman ändå distinkt pricka in 0-1 på en genomskärande passning av Emma Öst. Kanu svarade omedelbart med att i anfallet efter reducera till 1-1 efter en lång boll på högerkanten och ett inlägg som landade framför en omarkerad Sara Liinamaa som enkelt kunde sätta bollen i mål.

Efter pausen ställde vi om till ett mera offensivt spel och under andra halvleken var det vi som förde spelet. Vi höll pressen högt och Kanu fick slå i från sig. 1-2 lät ändå vänta på sig. Först i den 83:e spelminuten gav pressen utdelning när Corinne Skrabb kunde rulla in bollen efter passning av Janina Långnabba. På övertid fastställde Jennifer Kjellman slutresultatet när hon sprang i genom Kanus försvar. Efter 95 spelade minuter var segern ett faktum.

Jennifer Kjellman var bra med sina två fullträffar. Corinne Skrabb som spelade sin andra match i Essetröjan tack vare farmavtalet med PeFF gjorde igen ett piggt inhopp. Janina Långnabba jobbade bra, speciellt i andra halvlek när hon fick en offensivare roll. Lina Back och Maria Westström jobbade bra på mittfältet och försvarslinjen spelade säkert. En skön seger efter en fin laginsats.

Esse IK: Kotka E, Kotka I, Sandén, Sandström(78 min Lassila E), Långnabba, Back, Westström, Fellman (45min Skrabb), Byggmästar, Öst (45 min Antfolk), Kjellman

Stäng meny