Damer: IK Myran-Esse IK 2-1

Esse damer fick torsdagen den 7 juni göra säsongens kortaste resa då man styrde kosan mot Terjärv för ett prestigefyllt lokalderby mot Nedervetils stolthet IK Myran. Essedamerna får fortsätta att vänta på säsongens första poäng då Myran vann med 2-1 efter samma siffror i halvtid.

EIK fick en drömstart med mål i första minuten. Jennifer Kjellman fick en löpboll på sin högerkant och kutade ifrån sin bekvakare och satte behärskat in 0-1. Hemmalaget utjämnade i den 11:e minuten och där kan man säga att släkten är värst. Målskytt var nämligen Mia Back som kunde sätta bollen i nättaket efter att Esselaget inte fått bort bollen på tryggare farvatten.

Esselaget fick en stund senare ett gyllene tillfälle att återta ledningen i matchen. Jennifer Kjellman blev fri med Myrans målvakt Fanny Byskata som lyckades rädda avslutet. Returen gick sedan till Ida-Maria Sundqvist som sköt tätt förbi Myrans mål. I stället var det hemmalaget som gick till ledningen i den 27:e minuten. Ett högerinlägg hamnade lite i enklaste laget hos Maria Widjeskog som kunde göra 2-1. Strax före pausen var Esse nära utjämning då Elina Högkullas avslut räddades på mållinjen av en Myranspelare.

Den andra halvleken var jämn med ett litet bollövertag före EIK. Båda lagen hade dock överlag svårt att skapa de riktigt farliga chanserna. Jessica Strand var närmast att utjämna då hon var nära att hinna på en passning till bortre stolpen. Myrans bästa chans var när Mia Back på en kontring var nära att överlista Ida-Maria Englund men Essemålvaktens kvalificerade räddning såg till att Myrans målsaldo lämnade på två.

Essedamerna gjorde en bra match och kunde med lite mera tur (och skicklighet) ha knipit minst en poäng. En viktig orsak till att det var Myran som gick segrande ur drabbningen var att Nedervetillaget har mera rutin av såna här täta division II matcher. Det har inte EIK riktigt ännu men ju fler matcher man spelar desto mera rutin får ju spelarna.  Nya tag på torsdag 14.6 då Iskmo-Jungsund BK kommer på besök till Ytteresse. Matchstart är det kl 18.30 eller 19.00.

Esse IK:s lag mot Myran: Ida-Maria Englund: Carolina Granfors, Alexandra Mård, Linda Suomalainen (Sandra Antfolk 75), Heidi Tallgren; Lina Back; Ida-Maria Sundqvist (Johanna Smeds 54), Josefin Hästbacka, Emma Öst (Jessica Strand 46), Jennifer Kjellman; Elina Högkulla.

Lämna ett svar

Stäng meny