Damerna inledde säsongen

Damlaget inledde säsongen med att ta emot Virkiä från Lappo. Premiären slutade i knapp bortaseger, 1-2 (0-1). Det märktes att det var säsongspremiär för oss, nerverna var på ytan under första halvleken. Planen var våt och ojämn och koncentrationen var inte 100 %. Virkiä lyckades utnyttja vår nervositet och gick upp i 0-1 ledning efter en halvtimme. Målet kom efter en fint slagen hörna som Jennifer Bodbacka tvingades lämna retur på. Vi var inte tillräckligt aggressiva på returen och Lotta Porola nådde högst på returen och nickade in 0-1.

Efter målet jobbade vi oss småningom in i matchen, men resultatet 0-1 stod sig till pausvilan. I andra halvlek var det ett helt annat Esse IK som steg ut på planen. Vi var först på bollen, vi vann närkamperna och passningarna hade rätt adress. Vi lyckades också mera effektivt använda båda kanterna med vårt spel. Efter en timme spelad fick Virkiä frispark en bit utanför straffområdet och Virkiäs, för dagen, bästa spelare Veera Posti stegade fram till bollen. Posti fick till en drömträff och bollen gick rakt upp i krysset, otagbart för Jennifer. Målet kom mycket olägligt, men vi gav inte upp utan fortsatte att trycka på. Arbetet gav resultat först i 90:e minuten när Jennifer Kjellman resolut tryckte in reduceringen 1-2 efter ett vackert förarbete av Janina Långnabba. Tyvärr kom målet för sent för att vi skulle hinna komma ikapp. En sista hörna hann vi med innan Joakim Rönngård blåste av matchen. Hörnan gick strax utanför, men närmare än så kom vi inte denna gång.

Lina Back och Janina Långnabba jobbade bra både offensivt och defensivt. Sandra Sandén, som via farmaravtalet med PeFF spelade sin första match i division 2, klarade sig bra på mittfältet och Jennifer Bodbacka gjorde många fina utrusningar som höll oss kvar i matchen. Nästa match spelas tisdag 19.5 kl. 18.30 när FC United kommer på besök till Esse.

Esse IK: Bodbacka, Antfolk (88, Fellman), Westström, Kotka I, Sandström (66, Lassila E), Sandén, Långnabba, Kjellman, Byggmästar, Back, Strand (66, Öst)

 

Stäng meny