Damernas senaste matcher

Enligt önskemål följer här ett fem-i-ett matchreferat från damernas eskapader i fotbollens division två.

20.7 I-JBK-EIK

Matchen mot I-JBK spelades under uppehållet i juli. Bakom oss hade vi två stora förluster mot seriens topplag GBK och RoPS och matchen i Korsholm följde samma mönster som de två tidigare matcherna. Vi spelade ett tätt och bra försvarsspel i 20 minuter så fick Iskmo straff efter en handssituation och 2-0 kom tio minuter senare efter en perfekt slagen hörna. Som tidigare matcher försökte vi lyfta vårt spel och fick stundvis bra press, men när Iskmo började slå långbollar mot kanterna efter att de brutit vår press skenade siffrorna i väg och slutresultatet blev 5-0.

1.8 Virkiä-EIK

Efter uppehållet väntade tre bortamatcher och först ut var Lappo. Matchen fick en svår start i och med att Virkiä gjorde mål redan i åttonde minuten efter en situation som inte bara doftade utan stank offside. Resultatet 0-1 stod sig till den 48:e spelminuten när Virkiä utökade sin ledning till 2-0 efter, igen en gång, en hörna. Sedan tog vi över matchen och hade bra press, men vårt mål lät vänta på sig ända till den 84:e spelminuten när Janina Wargh prickade in reduceringen 2-1 efter förarbete av Maria Westström. Tiden rann tyvärr ut för oss, men ett stort steg framåt jämfört med tidigare matcher. Emma Öst storspelade i sin nya roll som defensiv mittfältare, men tvingades tyvärr gå av planen efter en skada.

7.8 Pallokissat 2-EIK

Näst i tur stod en turné till de östra delarna av vårt land. På fredag mötte vi Pallokissat 2 i Kuopio och på lördag FC Hertta i Joensuu. I Kuopio hamnade vi ut på en liten, nött gräsplan som närmast kunde jämföras med Heidepark I Lappfors. Pallokissat med spelare med ligarutin rörde sig mycket bra och den lilla planen gjorde att det blev farliga anfall i nästan varje situation. 1-0 kom i den 14:e spelminuten efter ett inlägg där vårt försvar agerade lite för passivt. Vår reducering kom två minuter senare när Jennifer Kjellman slog in 1-1 efter passning av Lina Back. En kvart senare tog kissekatterna ledningen igen och tio minuter senare reducerade samma Kjellman till 2-2 efter en fin passning av Anna Byggmästar. Rutinen och skickligheten avgjorde sedan matchen till Pallokissats fördel när de prickade in 3-2 och 4-2 i 64:e respektive 73:e spelminuten. Psykiskt en mycket tung förlust.

8.8 FC Hertta-EIK

Efter en natt på hotell i Kuopio styrde bussen mot Joensuu där FC Hertta väntade. En ”måste-match” eftersom tabelläget började vara akut. Det var tunga ben som påbörjade uppvärmningen på en mycket het konstgräsplan. Vi kom ändå bra i gång och det kändes som om vi hade alla möjligheter att ta hem tre poäng. Sedan gick det som det har haft för vana att göra för oss under säsongen så Hertta gjorde mål på hörna när drygt en halvtimme var spelad. 1-0 stod sig till halvtid och vi var ännu bra med i matchen och hade flera fina uppspel, men Hertta spelade tätt försvarsspel och kunde i stället utöka sin ledning till 2-0 när vi hade spelat 53 minuter. Efter målet tog orken slut både fysiskt och psykiskt för många spelare och det blev tungt. När vi dessutom fick alla domslut emot oss och frisparkarna för Hertta avlöste varandra blev det ännu tyngre. Utflykten till öster blev ingen succé.

15.8 EIK-FC Hertta

En vecka senare var det igen dags att ställa sig öga mot öga med Joensuus hjärtan. Vi var taggade för revansch och visste att vi med pigga ben hade alla möjligheter att göra en bra match. Tillbaka i blåvit dress var också Josefin ”Jose” Hästbacka, som drog in som en frisk fläkt. Vi rullade bollen och spelade stundtals ut Hertta enligt noter, men de riktigt vassa målchanserna lyste med sin frånvaro. I stället för ledningsmål var det Hertta som gick upp i ledning efter 36 minuter, målet än en gång efter hörna. Vårt svar kom omgående när Jennifer Kjellman efter en soloprestation tryckte in reduceringen. Olyckligtvis blev en Herttaspelare skadad i en närkamp och matchen måste avbrytas i väntan på ambulans. Matchen kom av sig och resultatet stod sig till slut. Försvarslinjen gjorde en stabil insats tack vare Maria Westströms styrning och Kjellman var hela tiden farlig framåt.

Stäng meny