Inför EIK Damer – Kufu98

På lördag är det igen dags för damlaget att dra på sig matchstället och bjuda upp till kamp. Kuopilaget Kufu98 står för motståndet denna gång och viktiga poäng står på spel. Med en seger befäster Essedamerna sin position som tvåa i tabellen och ökar på avståndet till Kufu98 till hela 7 poäng.

Kufu98 var inför säsongen solklar förhandsfavorit i C-zonen i damtvåan, resultaten i början av säsongen förstärkte även denna hypotes när laget efter 3 omgångar ledde serien med full poäng och målskillnaden 14-0. Ju längre säsongen lidit har dock även nätet börjat rassla i det egna målet och endast en avbytare på bänken i senaste matchen vittnar om att allt inte längre är frid och fröjd i Kuopio klubben. Sett till detta får Esse IK möta förhandsfavoriterna i bästa möjliga läge.

I Esse lägret är bröllopen firade och spelartruppen börjar snart vara intakt, saknas gör dock Johanna Strömsholm, Maarit Haapala, Denice Åman och Ida Kuoppala. För den sistnämnda kan förra matchen mot ToU ha varit säsongens sista i.o.m. att hon nästa söndag reser iväg till USA för att lira ishockey, och även i skriande stund spenderar tiden i ishockeyns tecken. Idas frånvaro innebär att det är andra i laget som hamnar att kliva fram och stå för målgörandet, och sett till senaste tidens träningar så är det en hel drös med spelare som är uppgiften mogna.

Laget

Outi Barysheva, Sandra Sanden, Heidi Enqvist, Ida Kotka, Elin Sanden, Hanna Emet, Hanna Viklund, Corinne Skrabb, Lina Back, Andrea Bjonbäck, Johanna Eklund,

Bänken

Ann Svartsjö, Jenny Le-Östman, Alva Enqvist, Johanna Krook, Cecilia Barkar, Nicolina Enqvist

Stäng meny